Arme Cyrano

De bekende dichter en duellist Cyrano de Bergerac (1619-1655) liet zich ten aanzien van futuristische ideeën niet onbetuigd. In 1657 publiceerde hij zijn L'autre Monde.

Cyrano meent dat de maan een wereld is net als de onze, en onze wereld dient als maan voor die wereld. Hij schreef ook twee andere novellen die het reizen in de ruimte als onderwerp hadden, Les Etats et Empires de la Lune en Les Etats et Empires de la Soleil. De Bergerac beschreef astronomie, magnetisme, mechanica, atomen en physiognomie in zijn verhalen. Zowel natuurlijke als bovennatuurlijke middelen om de ruimte te bereiken en te bereizen spraken hem aan.

De buitensporige afmetingen van zijn neus tekenen niet alleen Cyrano's aartslelijke gezicht, maar ook zijn tragische leven. Cyrano koestert een hartstochtelijke liefde voor de beeldschone Roxane, maar weet dat zijn lachwekkende uiterlijk een gelukkige liefde altijd in de weg zal staan.

AUTEUR:

Edmond Rostand

BEWERKING:

Pavel Kohout

REGISSEUR:

Mark De Marrée

PRODUCTIELEIDING:

Nico Buelens & Edelhard Moens

ACTEURS & ACTRICES:

Manu Gemoets, Clem van Gossum, Bart Terrie, Erik Arfeuille, Katrien Devillé, Lydia Leys, Ludo van der Jeught & Roeland De Swert

TECHNISCHE PLOEG:

techniek: Nico Buelens & Christophe Ketels
decorploeg: Edelhard Moens, Nico Buelens, Bart De Wandel en Pieter-Jan Martens
stage hands: Patrick Nackaerts & Roel van Roosbroeck

grime: Nele Devillé