De revisor

Vriendendiensten en corruptie vormen de normale gang van zaken bij de ambtenarij van een rustig provinciestadje. Angst en stress slaan toe wanneer wordt aangekondigd dat een revisor incognito in de stad rondloopt om de administratie en het bestuur van de stad te inspecteren. Zonder enige scrupules begint iedereen, van de postbode tot de notabelen, te liegen en te bedriegen, te huichelen en te stelen, naar boven te likken en naar onderen te trappen om in de gunst te komen van een jonge ambtenaar die ze voor de revisor houden.

Dit stuk kende ten tijde van Gogol een gigantisch succes, niet in het minst door zijn politiek-sociale inslag. Het thema van de macht en de hiermee gepaard gaande corruptie en erotisering blijft tot op de dag van vandaag herkenbaar. Het zal niemand verwonderen dat deze komedie wereldwijd nog steeds wordt opgevoerd in tal van bewerkingen.

Dit stuk legt genadeloos maar met humor de laag-bij-de-grondse vulgariteiten bloot van al wie door macht wordt gecorrumpeerd. Versheidsdatum geldig tot op vandaag.

 

AUTEUR:

Nikolaj Gogol

REGISSEUR:

Marnick Bardyn

PRODUCTIELEIDING:

Marijke Sandra

ACTEURS & ACTRICES:
Lies Decorte Marja Antonovna
Dirk De Deken Anton Antonovitsj
Nele Devillé Zemljanika Artemi Filippovitsj
Thomas Euben Ivan Aleksandrovitsj Chlestakov
Johnny Geling Pjotr Ivanovitsj Dobtjinski
Pieter-Jan Martens Loeka Loekitsj
Kris Steenwegen Pjotr Ivanovitsj Bobtjinski
Sophie Tijhuis Osip
Sofie Vandenberghe Ivana Koezmitsjka Sjpekin
Kwinten Van Heden Amos Filippovitsj Ljapkin-Tjapkin
Goedele Vriens Andrea Andrejevna
   

 

TECHNISCHE PLOEG:

lichtontwerp: Nico Buelens
techniek: Nico Buelens