wat hebben we jou allemaal te bieden?

Om te beginnen bieden we jou uiteraard de mogelijkheid om ten volle van je hobby te kunnen genieten. Hoewel dit het voornaamste is, hebben we voor onze actieve leden nog enkele extraatjes in petto:

MOOIE PRODUCTIES

We maken bij De Reynaertghesellen vier producties per jaar en proberen zo een mooi en gevarieerd aanbod te bieden aan onze toeschouwers. Als Renard maak je deel uit van het gezelschap, heb je de kans om mee te werken aan deze voorstellingen en om ze te komen bewonderen.

PERSOONLIJKE VRIJKAART

Elk actief lid wordt uitgenodigd voor elke productie en in het bijzonder voor de première. Je krijgt daarom één gratis kaart voor elke première. Deze kaart is persoonlijk en kan je niet weg schenken. Op de premièreavonden wordt na de voorstelling een glaasje wijn of fruitsap van het huis aangeboden. We zien het graag wanneer de Renards talrijk aanwezig zijn op de première en zo de ploeg een hart onder de riem steken. Vergeet dus niet om tijdig je persoonlijke vrijkaart te reserveren!

TWEE GRATIS KAARTEN

Naast je persoonlijke vrijkaart voor de première, heb je ook recht op twee gratis kaarten per productie. Deze hoef je niet zelf te gebruiken en kan je dus wel schenken aan een vriend(in), familielid of kennis. Nodig die theaterliefhebbers uit je social circlemaar uit! Ook voor deze kaarten moet je reserveren om zeker te zijn van je plaatsje.

ONTMOETINGSACTIVITEITEN

Omdat we het belangrijk vinden dat er een goede sfeer hangt binnen de Reynaertghesellen, organiseren we jaarlijks ook enkele gezellige activiteiten voor alle actieven. Zo trappen we het jaar traditiegetrouw in gang met onze barbecue in september. In januari heffen we samen met onze ereleden, abonnees en sponsors het glas tijdens het convent. We blikken terug op het voorbije jaar en kijken vooruit naar wat de toekomst zal brengen. We reiken de Reynaertpin uit aan actieven die reeds twee jaar lid zijn en genieten van een cultureel optreden. Tot slot sluiten we het seizoen af met een Actievenfeest. Hier wordt het voorbije seizoen even overlopen, zowel artistiek, praktisch als financieel, en wordt de programmatie van het nieuwe seizoen bekend gemaakt. Nadien krijgt iedereen de kans om per productie voor een eerste keer samen te zitten en kennis te maken met de regisseur, het stuk en de hele ploeg. De avond wordt afgesloten met een drankje in onze foyer.

Daarnaast organiseren we één keer per jaar de Reynaertquiz. Hier kunnen ook niet-leden aan deelnemen, want hoe meer zielen, hoe meer centjes. En uiteraard ook hoe meer vreugd! Nodig dus zeker al je vrienden, kennissen en familie uit en strijd tegen elkaar in ploegjes van maximum vier personen.

ONDERSTEUNING

De Reynaertghesellen streeft ernaar om kwaliteitsvolle voorstellingen te kunnen neerzetten. We vinden het dan ook belangrijk dat onze leden kunnen groeien en zich kunnen ontplooien. We hechten daarom belang aan feedback geven en krijgen. Om dit op een constructieve manier te laten verlopen, organiseren we na elke productie een e-moment. Alle medewerkers van de productie worden uitgenodigd, krijgen feedback van het Bestuur, de Toneelkern en de regisseur en krijgen de kans om de hele productie ook zelf te evalueren. Dingen die (heel) goed of wat minder verliepen, kunnen hier besproken worden zodat we hier samen in de toekomst op kunnen blijven inzetten of aan kunnen werken.

We willen onze leden aansporen om via cursussen en workshops wat extra ervaring op te doen en op een leuke manier bij te leren. Je kan daarom een tussenkomst van maximum 50 euro per jaar krijgen als je een theatercursus volgt. Organisaties als OPENDOEK en Wisper bieden een ruim aanbod aan theatercursussen, van beginners tot gevorderden. We moedigen je graag aan om hier gebruik van te maken. Het aanbod kan je bekijken op www.theatercursussen.be en www.wisper.be. Je kan eventueel zelfs afspreken met mede-Renards! Heb je je ingeschreven voor een cursus? Heb je ideeën voor een interessante cursus, maar wordt die niet gegeven bij Wisper of OPENDOEK? Laat het weten aan workshop@reynaertghesellen.be.

VROLIJKE VOORDELEN

Wist je dat je als actief lid van ons gezelschap, je een gratis lidmaatschap krijgt bij de overkoepelende nationale organisatie OPENDOEK vzw? Je krijgt zeswekelijks het magazine OP&doek in je bus en je krijgt korting bij heel wat culturele organisaties bij het tonen van je OPENDOEKlidkaart.

Wist je dat je tijdens repetities en actievenvergaderingen zoals het e-moment mag drinken aan ledenprijzen? Je krijgt korting op alle dranken en knabbeltjes die we verkopen in onze foyer. Na iedere actievenactiviteit reken je af voordat je naar huis vertrekt. Tijdens het repetitieproces duid je aan op een lijst welke drank je verbruikt. De afrekening gebeurt ten laatste op de première. Voor en tijdens opvoeringen krijg je gratis alcoholvrije drank. Na de voorstelling betaal je het normale tarief. Tijdens bardiensten mag je gratis een drankje nuttigen.

Wist je dat je maandelijks de elektronische nieuwsbrief krijgt toegestuurd? Alle fijne weetjes uit Reynaertland zomaar voor niets in je mailbox!

Wist je dat je als Renard toegang hebt tot het ledenportaal op onze website? Surf naar www.reynaertghesellen.be, meld je aan en ontdek een schat aan interessante informatie! Zo kan je de bardienstlijsten raadplegen, ons inventaris van kostuums en rekwisieten bekijken, een kijkje nemen in de agenda of contactgegevens van actieve leden opzoeken. Je kan trouwens ook je ei kwijt op het forum. Heb je nog geen inloggegevens? Stuur dan even een e-mail naar webmaster@reynaertghesellen.be.

Wist je dat de Renards een besloten Facebookgroep hebben? Wil je op een informele manier alle actieven iets laten weten? Heb je zin om naar een toneelstuk te gaan kijken, maar zoek je nog een maatje? Post het zeker in de groep! Af en toe kan je hier ook leuke weetjes ontdekken. Nog geen lid van deze groep? Vraag even aan ons communicatieteam om je toe te voegen.

Wist je dat de Renards vooral een grote groep vrienden zijn? Wij vinden het fantastisch dat die groep elk jaar nog uitbreidt en verwelkomen je dan ook met open armen. Heb je een vraag? Wil je graag iets kwijt? Spreek ons gerust aan. We bijten echt niet! En wees vooral jezelf, dat hebben we het liefst. We zijn blij dat jij in ons team zit!

 

keer terug naar lidmaatschap
lees meer over jouw engagement