wat verwachten we van jou?

Ben je 16+ en heb je zin om op en/of naast de scène, voor en/of achter de schermen van een theatergezelschap te werken? Fantastisch! Ben je ook nog enthousiast om je handen uit de mouwen te steken en enkele andere taken op jou te nemen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als je actief lid wil worden van de Reynaertghesellen, betaal je 50 euro per seizoen voor je lidmaatschap. Hier is je verzekering bij inbegrepen. Hoe groot jouw aandeel is in het draaiende houden van de toneelgroep, bepaal je voor een stuk zelf naargelang je interesses en beschikbare tijd, al wordt er van onze Renards uiteraard een minimum aan engagement verwacht.

PRODUCTIEPLOEG

Actief lid zijn, betekent dat je aan minstens één productie per seizoen meewerkt als acteur, licht- en/of geluidstechnicus, decorbouwer, vormgever, productieleider of -assistent, regisseur of regieassistent. Als acteur speel je maximum één keer per seizoen. Andere taken kan je opnemen zoveel als je enthousiasme kan verdragen. Je kan bijvoorbeeld acteren in de ene productie en je in een andere productie inzetten als productieassistent.

Als acteur reken je op een repetitieproces van ongeveer drie maanden. Er worden normaliter een 30-tal repetities voorzien per producties. Die gaan door op weekavonden en duren ongeveer drie uur. Af en toe kunnen er ook repetities gepland worden in het weekend. Deze duren meestal een hele dag. Het repetitieschema wordt in samenspraak met regisseur, cast en crew opgesteld. Speeldata worden vastgelegd door het Bestuur op het symposium en worden samen met de programmatie bekend gemaakt op het einde van het seizoen. Schrijf deze data dus in je agenda zodat je ze zeker vrij houdt. Technici en andere medewerkers van de productie komen meestal later de ploeg vervoegen. De regisseur en productieleider bepalen vanaf wanneer zij aanwezig moeten zijn. Mocht je om één of andere reden forfait moeten geven dan is het van belang dat je zo snel mogelijk de productieleider daarvan op de hoogte brengt zodat die nog voldoende tijd krijgt om een vervanger te zoeken. Via een enquêteformulier kan je aangeven waarvoor en in welke productie je je wilt engageren. Aangezien er heel wat actieven willen spelen en we kwalitatieve voorstellingen willen brengen, is het niet mogelijk om iedereen elk jaar een rol te geven. We vinden het wel belangrijk om iedereen elk jaar te betrekken in een productie. Samen maken we mooie producties en elke taak is dan ook van groot belang om resultaten te bekomen waar we als gezelschap trots op mogen zijn. Om het groepsgevoel te bevorderen, verwachten we dat je als Renard naar de andere producties komt kijken en zo de andere leden steunt. Gebruik je vrijkaarten en breng je vrienden en kennissen mee.

HELPENDE HANDEN

Naast je engagement in een productie, verwachten we ook dat je je inzet achter de schermen. Aangezien we onze eigen theaterzaal met foyer hebben, moeten we ook naast de scène allemaal ons steentje bijdragen. Zo is het de bedoeling dat de hele ploeg die heeft meegewerkt aan een productie, het decor afbreekt, de kleedkamers opruimt en poetst en de scène dweilt na de laatste voorstelling. Daarnaast doet elk actief lid bardienst samen met twee of drie andere actieven op één (of uitzonderlijk twee) voorstelling(en) per productie en/of tijdens een verhuur van onze zaal. Gaan kijken naar de voorstelling tijdens je bardienst, kan enkel wanneer de barverantwoordelijke je hiervoor toestemming geeft. Er moet namelijk permanentie zijn in de foyer en alles moet terug netjes zijn tegen de pauze of het einde van de voorstelling. Frie stelt de bardienstlijsten op per productie. Je krijgt het schema doorgestuurd samen met de nieuwsbrief en kan deze altijd raadplegen op het ledenportaal op de website. Kan je niet op de dag waarop jij bardienst hebt? Dan ruil je met iemand anders. Je zoekt zelf een vervanger door gericht een mail te sturen naar de leden waarmee je zou kunnen wisselen. Je brengt ook je barverantwoordelijke op de hoogte van de wissel. De lijst met contactgegevens van alle Renards vind je op het ledenportaal, maar ook Facebook is een makkelijk hulpmiddel in je zoektocht naar een vervanger. Tot slot is het ook erg fijn als je af en toe een handje wil toesteken bij de opruim- en opkuismomenten die we jaarlijks organiseren in Malpertuus. Deze momenten worden via de nieuwsbrief meegedeeld en vinden doorgaans plaats in een (verlengd) weekend en/of in vakanties. Vele handen maken het werk licht dus we rekenen erop dat onze leden willen meehelpen om het Reynaertverhaal gaande te houden.

 

keer terug naar lidmaatschap
lees meer over ons ledenaanbod