Niet alle dieven komen ongelegen / Een doodgewone dag

Non tutti i ladri vengono per nuocere • Una giornata qualunque

Niet alle dieven komen ongelegen gaat over zes personen, wiens onderlinge verhouding zeer intrigerend is. Allemaal hebben ze iets voor elkaar te verbergen en regelmatig verbergen ze zich dan ook voor elkaar. Wat hebben ze allemaal in dit huis te zoeken, en hoe komen ze er weet uit? In Niet alle dieven komen ongelegen wordt er veel vreemdgegaan, gelogen en bedrogen door, op het eerste gezicht, eerbare burgers. Voor het publiek zijn de komische misverstanden natuurlijk erg grappig, maar is het niet treurig dat alleen de dieven eerlijk hun werk proberen te doen en hun vrouw trouw blijven?

Een doodgewone dag is het relaas van een ongelooflijk ongewone dag in het leven van een vrouw. De vrouw is Julia, die bezeten is van elektronica. Ze heeft haar appartement voorzien van allerlei elektronische snufjes die haar (onder meer) moeten helpen bij het stoppen met roken en het afslanken. Ze heeft zich voorgenomen om zelfmoord te plegen en is nu bezig een video-opname voor haar ex-echtgenoot te maken, als afscheid. Ze wordt steeds onderbroken door het rinkelen van de telefoon: ze wordt gebeld door mensen die het verkeerde nummer hebben uit een tijdschrift Gezond Leven en denken dat Julia een psychiater is. Een psychiater is precies wat Julia zelf op dit moment nodig heeft. Tenslotte helpt ze de patiënten maar zoveel mogelijk, per telefoon, daarbij gebruik makend van haar eigen problemen en ervaringen. Wanneer er twee bezorgers van bloemen zijn binnengekomen, blijken deze mannen overvallers te zijn die Julia met behulp van haar elektronica de deur uit kan krijgen. Wanneer Julia de politie belt om een 'patiënte' voor zelfmoord te behoeden ontstaat een hilarisch misverstand. Ten gevolge daarvan staan er even later een dokter en verplegers - gealarmeerd door de politie - voor de deur om de vrouw met zelfmoordplannen per ambulance naar een inrichting te brengen.

AUTEUR:

Dario Fo

REGISSEUR:

Barbara Vandendriessche

REGIE-ASSISTENTIE:

Tine Haesendonck

PRODUCTIELEIDING:

Annemie Fransen & Chloé Heerman

ACTEURS & ACTRICES:

Erwin Demuynck, Katrien Devillé, Klaar Devillé, Nele Devillé, Manu Gemoets, Tinne Haesendonck, Pieter-Jan Martens, Patrick Nackaerts, Elisabeth Raes & Liesbet Vandenberghe

TECHNISCHE PLOEG:

lichtontwerp: Joren Monnens
technische realisatie: Joren Monnens & Kwinten Monnens

decorontwerp: Barbara Vandendriessche
decorploeg: Joren Monnens