Ongelikt

King Lear is misschien wel het aangrijpendste en ongrijpbaarste drama van Shakespeare. In opdracht van Laika maakte Bart Moeyaert een indrukwekkende bewerking voor jonge en voor rijpe volwassenen.

Vermoeid en aangeslagen door het leven besluit koning Lear zijn rijk te verdelen onder zijn drie dochters. Lear heeft er immers genoeg van. Zijn kroon houdt hij op, maar zijn rijk zal hij verdelen. Zijn vaderliefde is groot! Langs zijn neus weg vraagt hij hoeveel zijn teerbeminden van hem houden. Hun antwoord is zoet, zoeter, ongezoet, en nog diezelfde dag moet Lear aan den lijve ondervinden hoe snel een hart wordt vertrappeld.

Bart Moeyaert zet niet Lear zelf, maar zijn drie dochters centraal. De rol van de oude Lear is in deze interpretatie dus minder overheersend geworden - de nieuwe generatie, de dochters en hun duivelse machinaties, treden meer op de voorgrond.

AUTEUR:

William Shakespeare

BEWERKING:

Bart Moeyaert

REGISSEUR:

Jan Schoolmeesters

PRODUCTIELEIDING:

Katrien Devillé & Annemie Fransen

ACTEURS & ACTRICES:

Tina Dens, Roeland De Swert, Steven Devillé, Manu Gemoets, Frie Huybreghs, Astrid Lenaerts, Thomas Marquant, Wim Vandebroek & Goedele Vriens

TECHNISCHE PLOEG:

lichtontwerp: Jan Schoolmeesters
techniek: Steven Elli

scenografie: Jan Schoolmeesters
decorontwerp: Jan Nackaerts & Josin Tuyls

kostuums & rekwisieten: Jan Nackaerts & Josin Tuyls