Reinaard de vos

Paul de Mont's derde stuk is een moderne toneeltranspositie van het eeuwenoude dierenepos Van de vos Reynaerde. Dit epos werd begin 19de eeuw herontdekt in het nieuw gestichte België.

Iedereen kent in grote lijnen het verhaal van de sluwe, onvatbare vos, de geschiedenis van de sympathieke deugeniet Reinaard. We hebben er allemaal ooit wel eens over gelezen of gehoord en we werden onvermijdelijk geboeid door het wondere avontuur van de vrijbuiter, de Uilenspiegel onder de dieren, die Reinaard is.

Opvallend is het te constateren dat de inhoud van het middeleeuwse verhaal steeds overeind is gebleven. Door steeds in een andere gedaante, in een andere vorm en voor een publiek te verschijnen, lijkt Reinaard inderdaad het eeuwige leven op aarde te bezitten.

AUTEUR:

Paul de Mont

REGISSEUR:

Jos Coeckelberghs

REGIE-ASSISTENTIE:

Jos Tuyls

PRODUCTIELEIDING:

Katrien Devillé

ACTEURS & ACTRICES:

Edelhard Moens, Wim Nijs, Astrid Lenaerts, Erik Arfeuille, Roeland De Swert, Frie Huybreghs, Luc De Rick, Manu Gemoets, Nele Devillé, Wouter Vermeulen, Pieter-Jan Martens, Liesbet Vandenberghe, Joren Monnens, Reinout Moens, François Vanderwegen, Tine Claes, Sarah Moulaert, Cathelijne van der Veer, Marthe Wouters, Annemie Fransen, René Hermans & Ivan Vermaelen.

TECHNISCHE PLOEG:

lichtontwerp: Fred Dekock
techniek: Nico Buelens & Christophe Ketels
decorploeg: Bart De Wandel & Pieter-Jan Martens

choreografie: Karel Moons

kostuums & rekwisieten: Josin Tuyls, Bart De Wandel en Margriet Nijs
grime: Josin Tuyls & Nele Devillé