Odoo + afbeelding en tekst

23, 24, 25, 28, 30, 31 JANUARI & 1 FEBRUARI 2020 (20u) 26 JANUARI 2020 (15u)

RTM - REDINGENSTRAAT 4 - LEUVEN 

AUTEURS   GUUS VLEUGEL & TON VORSTENBOSCH 

REGIE   MATTHIAS VAN DE BRUL 

CAST   JORIS BAECK, JULIE CRISTENS, PIETER-JAN DE KNIJF, NELE DEBECKER, KATRIEN DEVILLÉ, LISA LEMMENS, DIMI NESKENS, BART VAN LIERDE, TOM VANQUAETHEM 
REGIEASSISTENTIE   JO VERHENNEMAN 

PRODUCTIELEIDING   EDELHARD MOENS & CHRIS CROMBÉ 
TECHNIEK   JOREN MONNENS & SARAH GOOSSENS
SCENOGRAFIE   MATTHIAS VAN DE BRUL

In De miraculeuze come-back van Mea L. Loman volgen we het wel en wee van huisvrouw en amateur-chansonnière Mea L. Loman. Na vijf jaar afwezigheid op de planken wil zij de draad weer oppikken en haar comeback maken bij Zon en Vreugd, een vereniging die met een bescheiden variétéprogramma langs bejaardentehuizen trekt. Haar terugkeer verloopt echter niet zonder slag of stoot. Enkele leden van Zon en Vreugd zien Mea niet graag terugkomen en maken het haar bijzonder moeilijk en ook in haar gezin kan ze nauwelijks op steun rekenen. Op alle fronten moet Mea strijd leveren om haar dromen waar te maken. Zal het haar uiteindelijk lukken om opnieuw op het podium te staan en de louterende balsem van het applaus over zich heen te voelen gaan?

Deze hedendaagse, tragikomische parabel gaat over een vrouw die wordt voortgedreven door haar onmetelijke passie voor het Franse chanson. Het is eveneens een scherpe satire over het gehunker van de mens naar erkenning, troost en licht, en over het trieste onvermogen om een ander het licht in de ogen te gunnen.