SHKSPR VERKORT (HERNEMING)

Odoo + afbeelding en tekst

29, 30 APRIL & 1, 2, 4, 6, 7, 8 MEI 2021 - 20.00 uur
2 MEI 2021 - 15.00 uur
RTM - REDINGENSTRAAT 4 - 3000 LEUVEN 


AUTEUR  THE REDUCED SHAKESPEARE COMPANY
REGIE   STEVEN DEVILLÉ
CAST   KEVIN CHABOT, AXEL MOENS & JAN SCHOOLMEESTERS
REGIEASSISTENTIE   KATRIEN NIJS 
PRODUCTIELEIDING   ERWIN DEMUYNCK & KATRIEN DEVILLÉ
SCENOGRAFIE   CHRISTOPHE KETELS
LICHTREGIE   JOREN MONNENS
DECORONTWERP   LUK DENS & KRISTOF WILLAERT
DECORBOUW   JORIS BAECK, ERWIN DEMUYNCK, LUK DENS, EDELHARD MOENS, PATRICK NACKAERTS & KRISTOF WILLAERT
KLEDING & REKWISIETEN   CHRIS CROMBÉ
FOTOGRAFIE   CHRISTOPHE KETELS
SOCIAL MEDIA   EMMELIEN MONNENS 

 KAARTEN   € 11 / € 10
BESTELLEN (ONLINE EN TELEFONISCH) VANAF EEN MAAND VOOR DE PREMIERE
TELEFONISCH RESERVEREN KAN OP WOENSDAG TUSSEN 20 EN 21 UUR,   
0496 72 95 38 
 

Waarde aanbidders en theaterfanaten! Met vernieuwde moed dalen wij alweer tot u neder met een missie van God en de muze van de literatuur om het heilig woord van de Bard weerom te verspreiden onder de volksmassa. Om in een hels tempo en geen tijd de 37 werken van Shakespeare nogmaals te vermalen tot wervelende slapstick en hilarische kolder. En dat andermaal tot ieders groot genot. Halleluja! De Bard zij geprezen.

Romeo, Julia, Macbeth, Othello, Hamlet en King Lear in een absurd jasje. Wees weerom getuige van memorabele momenten als de geïmproviseerde balkonscène, de Othellorap en als kers op de taart: Hamlet achterstevoren. Driewerf Halleluja!

Maar ditmaal serveren wij dit alles met andere en nog betere acteurs, met zowaar fonkelnieuwe grimassen en met kakelverse attributen. 
Komt dat zien. Komt dat zien.

AUTEUR   REDUCED SHAKESPEARE COMPANY
De Reduced Shakespeare Company (een knipoog naar de wereldberoemde Royal Shakespeare Company) was een Amerikaans spelers- en schrijverscollectief dat in 1981 gesticht werd door Daniel Singer om zijn eigen 25 minuten durende parodie van Hamlet op te voeren. Samen met Adam Long maakte hij nadien ook een korte parodie op Romeo en Julia. Uiteindelijk zouden Singer en Long, samen met Jess Borgeson (toen nog onder het pseudoniem  Prof. J.M. Winfield) deze twee eenakters samenvoegen en uitbreiden tot The Complete Works of Wllm Shkspr (abridged). De drie auteurs speelden ook zelf alle rollen. Deze 97 minuten durende voorstelling werd meteen één van de populairste shows ter wereld en is dat tot op vandaag.
Hun opvolgers bij de Reduced Shakespeare Company, Reed Martin, Austin Tichenor en Matthew Croke, schreven vanaf de jaren 90 hier een vervolg op met o.m. The Complete History of America (abridged) en The Bible: The Complete Word of God (abridged). Later zouden nog soortgelijke voorstellingen volgen.

REGIE   STEVEN DEVILLÉ
Steven Devillé (°1965) studeerde Geschiedenis aan de KULeuven, volgde er de theatercursussen Theaterwetenschap, Theater en Cultuur en Theatersociologie en geeft thans les aan het TKO in Leuven. Hij groeide op bij De Reynaertghesellen en in de jaren negentig toerde hij door Vlaanderen en Nederland met het cabareteske Zwevend Genootschap. Tussen 1997 en 2003 was hij actief bij het Leuvens beroepsgezelschap Braakland/ZheBilding (thans Het Nieuwstedelijk). Hij is huisregisseur van de Reynaertghesellen maar regisseert ook bij andere amateurgezelschappen uit het Leuvense.