DESPERADO

Odoo + afbeelding en tekst


25 MAART 2022


VERVANGPRODUCTIE


25 MAART 2022 - 20.00 UUR 


RTM - REDINGENSTRAAT 4 - 3000 LEUVEN  

TEKST  WILLEM DE WOLF & TON KAS
REGIE   BRITT, LIEN, KATHO en KYRA
CAST  
BRITT DAS, LIEN THYS, KATO VAN ERMEN EN KYRA VERREYDT
KAARTEN   € 11 / € 10 
BESTELLEN (ONLINE EN TELEFONISCH) VANAF EEN MAAND VOOR DE PREMIERE
TELEFONISCH RESERVEREN KAN OP WOENSDAG TUSSEN 20 EN 21 UUR,   
0496 72 95 38 
 

Vier vrouwen brengen een testosteronrijke western van Willem de Wolf en Ton Kas. Een tragikomische tekst over de leegte van het bestaan.

Vier individuen vinden elkaar in hun fascinatie voor western en hun gezamenlijke kijk op de wereld. In één grote woordenwaterval die elk mogelijk gespreksonderwerp behandelt beschrijven ze onbewust de leegte van hun bestaan, terwijl dat nu juist is waar ze het niet over willen hebben. De tragikomische personages lijken niet te beseffen dat zij juist de belichaming zijn van alles wat ze bekritiseren in de wereld. De wereld ligt aan hun voeten en hun kansen zijn eindeloos. 

Een theatertekst van Willem de Wolf en Ton Kas, oorspronkelijk geschreven in de jaren 90 voor vier mannen, wordt nu opnieuw opgevoerd door vier vrouwen. Er ontstaat een spanningsveld dat nieuwe lagen blootlegt en in dialoog gaat met actuele discours. Deze vier jonge wolven, met een voorliefde voor het schijnbaar oppervlakkige, met een oog voor de spanning vlak onder het banale, geven in deze haast existentiële voorstelling vorm aan de holheid van het leven.