11 SEPTEMBER 2021 - OPENINGSDAG
Odoo + afbeelding en tekst

11 SEPTEMBER 2021 - 13.30 UUR  (tot 15.30 uur)

RTM - REDINGENSTRAAT 4 - 3000 LEUVEN

GIDS   LUCIE MERTENS

Ontdek Leuven met rooie oortjes en romantiek! Langs gebouwen, ongekende wegjes en mooie plekjes vertelt de gids jou verhalen over: hoe was het gesteld met de preutsheid vroeger en nu ? Adam en Eva in gevel van stadhuis; Lichtekooien in het Pauscollege; Liefdesleven van Keizer Karel V en Napoleon; Romances bij studenten en studentinnen; ontucht- huizen, overspel, sex, lingerie en LIEFDE... Alles verteld door een “romantisch” geklede gids. Rooie oortjes en blozen, hoort er zeker bij ...

Zo ontdek je Leuven op een geheel eigenwijze manier ! De wandeling duurt 2 uur en is verplicht met mondmaskers. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20, inschrijven is dus zeker nodig.

Odoo + afbeelding en tekst

11 SEPTEMBER 2021 - 16.00 UUR

RTM - REDINGENSTRAAT 4 - 3000 LEUVEN

PRODUCTIE   IMPROFIEL - CAST   IMPROFIEL MET PETRA DENAYER EN LISA LEMMENS

TECHNIEK   PAUL BIELEN


Teksten instuderen, een decor in elkaar knut- selen, scènes oefenen, ... Improfiel doet het allemaal NIET! Zonder rol, tekst, kostuum, maar boordevol INSPIRATIE bestijgen deze acteurs het podium. Gewaagd, gedurfd! Gedoemd om te mislukken of misschien wel de weg naar briljante momenten en scènes in het nu! Het publiek wordt om suggesties gevraagd Wie zijn ze? Waar speelt de scène zich af? Zijn ze vrolijk? Zijn ze zussen of broers? Een interview met een Olympische atleet die niet van goud houdt? Of ontdekken we eindelijk het levensverhaal van het eenzaam weggeworpen plastic flesje in de oceaan?

Onvergetelijke momenten, onwaarschijnlijke verhalen die zomaar ontstaan uit het brein en het lichaam van deze improvisatoren. Wij zijn benieuwd. Jij ook?


Odoo + afbeelding en tekst

11 SEPTEMBER 2021 - 18.00 UUR - AFGESLOTEN

RTM - REDINGENSTRAAT 4 - 3000 LEUVEN

CATERING   PALMYRA


Tussen 18u en 19u30 kunt u een heerlijke maaltijd krijgen verzorgd door onze Syrische en Libanese buren van restaurant Palmyra. Voor 20 EUR ontvangt u een op houtskool gegrild hoofdgerecht (gegrilde groenten en gegrild vlees: lam, kip en kefta van lams- en rundsgehakt of vegan grill) met hummus, leban, moutabal en fattoush, en als dessert een mix van Baklava, mamoual en petitfour. Er is telkens ook één drankje inbegrepen. Inschrijven kan tot 7 september.


Prijs: € 20 per persoon (geen gratis ticket voor leden en abonnees!)

Odoo + afbeelding en tekst

11 SEPTEMBER 2021 - 20.00 UUR

RTM - REDINGENSTRAAT 4 - 3000 LEUVEN

Zoals de titel al verraadt staan twee teksten van de Nobelprijswinnaar voor literatuur, Dario Fo, centraal: Het eerste mirakel van het kindeke Jezus en Het verhaal van de tijger. Fo geldt als creatieve vernieuwer van de klassieke Commedia dell’arte. Zijn stukken nemen door effectvolle en geslaagde improvisaties, door doeltreffende taalgrappen en tevens door een indrukwekkende lichaamsretoriek iedereen voor zich in. Het doel van zijn werken is het publiek te vermaken, maar gelijktijdig ook over bestaande misstanden in te lichten en tot eigen inzet aan te moedigen. Hij wordt wel de ‘meest getalenteerde politieke clown van Europa’ genoemd; een rebel, maar ook een cabaretier, een minstreel en bovenal een nar. Een nar, die zijn narrige boodschap in een lach verpakt, maar daarmee niet minder serieus genomen hoeft te worden.