Schaakmat!

Een sarcastische tragikomedie over een zelfmoordterrorist in Brussel. Op het NAVO-hoofdkwartier in Brussel worden in het grootste geheim vredesgesprekken tussen Israël en Palestina voorbereid Wanneer de officiële Palestijnse vertegenwoordiger wordt opgehouden en een zelfmoordterrorist verkeerdelijk voor deze vertegenwoordiger wordt gehouden, krijgen de vredesgesprekken al snel een oorlogssfeertje.

Het wordt een schaakspel met politieke verwijten en religieuze symbolen. Clichés, leugens en halve waarheden schieten als firecrackers vrolijk in het rond. Iedereen moet zich bloot geven en wordt geconfronteerd met de eigen onmenselijkheid, wat explodeert tot een hilarisch slagveld van het eigen groot gelijk. Cynisch, sarcastisch, sardonisch. Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen.

Na de voorstelling van zaterdag 28 januari is er een nagesprek met mevrouw Brigitte Herremans van Pax Christi en Broederlijk Delen, prof. dr. Anya Topolsky van KU Leuven en Radbout Universiteit Nijmegen en Rudy Vranckx. Deze drie bruggenbouwers zijn op zoek naar een permanente en realistische oplossing voor het Israëlitisch-Palestijns conflict.

AUTEUR:

Lévi Steenveld

REGISSEUR:

Steven Devillé

REGIE-ASSISTENTIE:

Bart Devriendt

PRODUCTIELEIDING:

Katrien Devill & Chloé Heerman

ACTEURS & ACTRICES:

Dirk De Deken, Axel Moens, Bart Van Lierde & Nele Verlinden

TECHNISCHE PLOEG:

technische realisatie: Steven Elli & Chloé Heerman

decorontwerp: Steven Devillé
decorploeg: Erwin Demuynck & Dirk Hemelings

kostuums & rekwisieten: Petra Denayer & Hanne Hoet